“C” van Consequente discipline

consequente discipline Be-RealOm je doel te bereiken heb je doorzettingsvermogen nodig. Dit kun je alleen bewerkstelligen als je consequent en gedisciplineerd aan de slag gaat. Barack O’Bama is een goed voorbeeld: Hard werken deed hij consequent, gedisciplineerd, gepassioneerd en met heel zijn hart. Hij had als doel om president van Amerika te worden en dat werd hij! Als hem dat lukt, waarom zou het jou dan niet lukken om je lichaam te veranderen zoals jij dat wilt?

Als je jouw doel hebt bepaald, kom in actie! Elke actie heeft een resultaat! En gedachtes blijven gedachtes als er niets mee wordt gedaan. Wat wil je en waarom wil je dat? Ga dan gericht aan de slag: je bepaalt je doel, je maakt een plan van aanpak en daarna ga je ermee aan de slag. Ook wel omschreven als: “richten, inrichten, verrichten”.

Richten

Houd rekening met de onderstaande punten als je jouw doel wilt bereiken:

  • het mag niet meer energie kosten dan noodzakelijk;
  • het mag niet meer tijd kosten dan noodzakelijk;
  • het mag niet meer geld kosten dan noodzakelijk;
  • het mag niet meer moeite kosten dan noodzakelijk;
  • het moet leuk (energiegevend) zijn;
  • het moet overal en altijd te doen zijn;
  • het resultaat moet zo snel mogelijk zichtbaar zijn;
  • het moet zo gezond mogelijk zijn.

Inrichten

Om een doel te bereiken, heb je van alles nodig zoals mensen: vrienden, een coach en middelen: bv. een weegschaal, vocht, voeding, voedingstips, een goed bed (voor rust), hobby’s en/of sportkleding. Je gaat ervoor zorgen dat je de juiste mensen en middelen om je heen verzamelt, die je kunnen helpen om je doel te bereiken. Je bent de weg tot aan je doel aan het “Inrichten”.

Verrichten

Er is nog één stap die je naar dit doel brengt: stappen uitvoeren! Je hebt natuurlijk niet voor niets je doel omschreven en je mensen en middelen om je heen verzameld. Schrap overtollige en ongezonde voeding van je boodschappenlijst! Voer je geplande en actieve bezigheden uit! Verdoe je tijd niet met zinloze, ongezonde en passieve zaken! Ben niet snel tevreden en heb geen zelfmedelijden!